Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS Nemecko ruší pandemické opatrenia, nosenie rúšok už nie je povinné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BERLÍN - Nemecko od soboty po približne troch rokoch úplne ruší povinné nosenie rúšok zavedené počas pandémie koronavírusu. Nebudú sa už vyžadovať ani v zdravotníckych zariadeniach či domovoch opatrovateľských služieb. Informujeme na základe správy z agentúry DPA.

Expert na zdravotníctvo a poslanec nemeckého parlamentu Janosch Dahmen (Zelení) zrušenie opatrení označil za rozumný krok. Upozornil však, že to neznamená koniec koronavírusu a mnohí ľudia ešte stále trpia následkami ochorenia COVID-19. Obozretnosť a pozorné sledovanie situácie bude aj naďalej súčasťou postupu s cieľom udržať nákazu pod kontrolou.

Archívne video: M. Uhlerová: Dohodli sme sa na postupnom vypínaní opatrení v súvislosti s kovidom, ktoré zaťažujú zamestnanecké prostredie

M. Uhlerová: Dohodli sme sa na postupnom vypínaní opatrení v súvislosti s kovidom, ktoré zaťažujú zamestnanecké prostredie (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Nemecko v marci zrušilo povinnosť preukazovať sa pri vstupoch do zdravotníckych zariadení negatívnym testom a zrušilo aj bezplatné testovanie pre obyvateľov. Povinnosť nosiť rúška v obchodoch, autobusoch a vlakoch bola zrušená už predtým.

Viac o téme: ZrušenieNemeckoKoronavírusCovid-19Nosenie rúšokPandemické opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu