Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

V Číne vytiahli z trosiek školy 11-ročné dievča

JING-SIU/PEKING - Čínski záchranári vo štvrtok z ruín školy v meste Jing-siu vytiahli 11-ročné dievča, ktoré bolo v troskách 68 hodín, uviedol reportér tlačovej agentúry AFP.

Asi 70 rodičov čaká pri ruinách základnej školy v tomto meste s nádejou na záchranu svojich detí. Záchranári počuli hlas dievčaťa a následne sa im ho podarilo vytiahnuť. Odhaduje sa, že zasypaných v zničených oblastiach je okolo 25 000 ľudí a ich šance sa každým dňom zmenšujú. Čínska vláda vo štvrtok uviedla, že len v provincii Si-čchuan, kde sa nachádzalo epicentrum otrasov, môže počet obetí zemetrasenia dosiahnuť 50 tisíc. Informovala o tom televízia CCTV.

Čína stupňuje úsilie o záchranu ľudí po pondelňajších ničivých otrasoch, ktoré dosiahli 7,9 stupňa Richterovej stupnice. Do záchranných prác je nasadených asi 100 000 vojakov a stovka vrtuľníkov. Prácu záchranárom sťažuje daždivé počasie a rastú aj obavy z toho, že rozvodnené rieky pretrhnú hrádze. Na niektorých priehradách sa v dôsledku zemetrasenia vyskytli trhliny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu