Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Nemecku po silnej explózii začala horieť budova: Zranenie utrpelo viac ako desať osôb

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Aaron Chown/PA via AP)

EISCHWELER - Pätnásť osôb utrpelo zranenia pri silnej explózii a následnom požiari štvorposchodovej budove v západonemeckom meste Eschweiler v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ku ktorej došlo vo štvrtok večer. Ako v piatok oznámila polícia, dve osoby vrátane niekoľkotýždňového dieťaťa sú v ohrození života. Informuje agentúra DPA.

Počas požiaru utrpeli mnohí ľudia vážne popáleniny a ľahko sa zranili aj dvaja hasiči. Polícia nateraz nevylúčila cudzie zavinenie. "Momentálne nie je jasné, či išlo o nehodu," povedala v piatok ráno hovorkyňa polície v meste Aachen. "Vyšetrovanie prebieha vo všetkých možných smeroch," dodal hovorca tamojšej prokuratúry. Záchranári odhadli, že príčinou nešťastia mohol byť výbuch plynu v budove, v ktorej sa nachádzajú byty a kancelárie. V dôsledku explózie rozbilo okná v okruhu 50 metrov.

Explózia bola hlásená vo štvrtok o 21.19 h. Zranenými osobami sú podľa polície obyvatelia zasiahnutej budovy; nezvestných zatiaľ neevidujú. Hovorca mesta priblížil, že 18 osôb muselo v noci opustiť svoje príbytky, pretože tlaková vlna im zničila okná na izbách. V troskách boli pre tlakovú vlnu aj okolité obchody.

V piatok ráno bola uzavretá najmenej 150-metrová časť okolitej pešej zóny a škody boli v dôsledku požiaru, ku ktorému došlo v súvislosti s explóziou, zaznamenané na minimálne 20 ďalších budovách. Plamene sa podarilo zneškodniť okolo 02.00 h, pričom zasahovalo zhruba 200 hasičov.

Viac o téme: PožiarZraneniaNemeckoExplózia budovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu