Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Človek v ohrození pomáha v Barme

Združenie Človek v ohrození sa zapojilo do projektu distribúcie pomoci obetiam cyklónu Nargis prostredníctvom aktivistov miestnych nerežimných skupín a mníšskych organizácií, ktorý spustila česká partnerská organizácia Člověk v tísni na juhu Barmy.

Prvá zásielka humanitárnej pomoci smerovala do oblasti Kuangyan Gon v južnej Barme do štyroch dedín (Myat Layyone, Seikyi, Nyaung Wine a Kyunchaung), kde žije viac ako 4 tisíc obyvateľov. Celá oblasť je zničená, vrátane všetkých budov. Od barmskej vlády nedostali obyvatelia doteraz žiadnu pomoc, niekoľko ľudí už zomrelo od hladu. Medzi 252 postihnutých rodín bolo rozdelených 258 dvadsaťkilogramových balíkov s ryžou, fazuľou a sušenými rybami.

Vojenský režim stále odmieta vstup pracovníkov medzinárodných humanitárnych organizácií na svoje územie. „Menšie zahraničné organizácie sa preto zapájajú do spolupráce s miestnymi nerežimnými skupinami, mníšskymi organizáciami a dobrovoľníkmi. Spoločne hľadajú alternatívne cesty, ako do krajiny humanitárnu pomoc dopraviť tak, aby ju nezneužila barmská junta, ale dostala sa priamo k postihnutým ľuďom“, uviedla Nora Beňáková, riaditeľka združenia Človek v ohrození.

Združenie Človek v ohrození má momentálne k dispozícii 1.265.000 Sk, z toho 1 milión Sk darovala do zbierky Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave.

Verejnosť má naďalej možnosť prispieť na účte: 266 052 0502/ 1100 VS: 1117.

 

Združenie Človek v ohrození je nezisková humanitárna a rozvojová organizácia založená v roku 1999. Jej poslaním je účinne pomáhať ľuďom, ktorí trpia dôsledkami prírodných katastrof, konfliktov a autoritárskych režimov za podpory širokej verejnosti. Našu činnosť rozdeľujeme do štyroch hlavných oblastí – humanitárna pomoc, rozvojová pomoc, podpora ľudských práv a vzdelávacie a informačné aktivity na Slovensku. Od svojho vzniku sme vďaka partnerom a podporovateľom mohli pomôcť tisíckam ľudí v 16 krajinách sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu