Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pri páde budovy v Dauhe v štáte Katar prišiel o život jeden človek

Pád budovy v Dauhe
Pád budovy v Dauhe (Zdroj: TASR/AP Photo/Lujain Jo)

DAUHA - jedna osoba prišla o život v stredu po tom, čo sa v katarskej metropole Dauha zrútila budova. Záchranári prehľadávali trosky v snahe nájsť preživších, informovali tamojšie úrady. Informuje o tom agentúra AP.

Ministerstvo vnútra v Katare spresnilo, že ide o štvorposchodovú stavbu vo štvrti Dauhy s názvom Bin Durham. Uviedlo tiež, že záchranári našli sedem živých ľudí a jedna osoba, ktorá zahynula, sa v čase zrútenia nachádzala vo vnútri budovy.

Úrady zatiaľ nepriniesli žiadne vysvetlenie príčiny pádu budovy, ku ktorému došlo o ôsmej hodine ráno miestneho času. Video zverejnené na internete po zrútení zachytávalo aj znejúce alarmy áut a obsahovalo zábery, ako jedna časť blízko stojacej budovy padá na ďalšiu časť.

Príslušníci civilnej ochrany a polície po zrútení budovy obkolesili miesto nešťastia a zasahovalo tam mnoho sanitiek. Do pátrania zapojili aj bager. Úrady tamojších obyvateľov požiadali o evakuáciu v záujme ich vlastnej bezpečnosti. Katar, malá krajina na Arabskom polostrove, hostil vlani majstrovstvá sveta vo futbale.

Viac o téme: úmrtiePád budovyKatarJeden človek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu