Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Turisti počas prechádzky v lese narazili hneď na dvoch medveďov: Pozor, ide priamo k nám!

(Zdroj: TikTok/chasing.luminance)

ALJAŠKA - Turista Alex McGregor zachytil zábery z napätého stretnutia s dvoma medveďmi v národnom parku Katmai na Aljaške. Hoci chvíľami sa zdá, že sa stret skončí hrozivým útokom, turista s kamarátkou celý čas pôsobia relatívne pokojne.

Dvaja turisti sa boli prejsť v lese, keď ich túra nabrala strašidelný spád po tom, ako narazili na dvoch medveďov kodiakov. Je to najväčší poddruh medveďa hnedého. "Prichádza priamo k nám," okomentuje mladík za kamerou obrovské zviera, pričom druhý medveď zostáva v pozadí záberu. Jeden z nich sa viditeľne zaujíma o prítomnosť turistov v lese. 

archívne video

Celá rodinka medveďov pózovala priamo pred kamerami v Malej Fatre (Zdroj: Facebook/Foto Viliam Polonec)

Situácia sa vyostrí, keď sa Alex vráti späť na cestu, aby ho medveď nasledoval. Chvíľu sa navzájom obchádzajú. Dvojica sa celý čas snaží medvede nevyprokovať. Po chvíli sa zdá, že prestávajú byť terčom nechceného záujmu zo strany šeliem. 

@chasing.luminance So this was an interesting encounter. You might wonder why we didn't just walk backwards down the trail? Why did we go into the thick forest? Every other time we saw a bear on the people trail they were just using it as a highway , cruising back and forth. So we were trained to get off the trail and give them the right away while making sure the bear knows we're there so we don't startle them. This bear had other ideas... we're very grateful to the bear school training that helped us keep calm and move out of his way. #bears #brownbears #brownbear #katmai #katmainationalpark #animalencounter #absoluteunit #wildlife #wildanimals #Alaska ♬ original sound - chasing.luminance

McGregor neskôr video zverejnil na svojom TikToku, kde má viac ako 1,4 milióna vzhliadnutí. Doplnil, že medvede používajú vyšliapaný chodník ako diaľnicu. "Boli sme poučení, aby sme zišli z chodníka a zároveň sme sa ubezpečili, že medveď vie, že sme tam, aby sme ho nevystrašili," opísal stret s medveďmi v príspevku. 

Viac o téme: LesTuristaMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu