Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Rusi utrpeli na Ukrajine ďalšie straty, takto prichádzajú o vojenskú techniku

Ruské BMP-1 IFV zasiahla v Donecku ukrajinská strela
Ruské BMP-1 IFV zasiahla v Donecku ukrajinská strela (Zdroj: Twitter/Ukraine Weapons Tracker)

KYJEV - Ukrajinskej armáde sa naďalej darí odrážať útoky najväčšej krajiny sveta. Už viac ako rok trvajúce boje priniesli na sociálne siete mnoho záberov zničenej vojenskej techniky, ktoré utrpeli obidve strany. I keď sa nové videá nedajú s určitosťou overiť, Rusi pravdepodobne prišli o časť ťažkej techniky.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 384 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ukrajinské jednotky podnikli ďalšie úspešné údery proti ruskej invázií. Aj keď sa počas vojny ťažko overujú jednotlivé zábery, na sociálnych sieťach sa objavili videá, v ktorých Rusi utrpeli ďalšie straty. "Dosiahli sme ďalší cieľ. Ničíme nepriateľské stroje aj so všetkým, čo bolo vnútri. Pozrite sa na tú efektivitu vojakov z 11. práporu. Pokračovanie nabudúce," komentovala ukrajinská 59. motorizovaná pešia brigáda. 

 

Ukrajinci úspešne zasiahnu ruský tank, ktorý sa po výbuchu rozletel na niekoľko častí. Po pár sekundách bol z neho už len horiaci šrot.  Na ďalšom zábere je vidieť tank, ktorý začne nečakane horieť. Jeho ruský kolega mu išiel najprv oproti, no potom sa náhle otočil. K požiaru došlo zrejme po vzplanutí munície. 

Úspešné zásahy

Twitterový účet Ukraine Weapons Tracker uverejnil už niekoľko podobných videí, na ktorých domáca ukrajinská armáda podniká doslova ničí nepriateľa. Na najnovšom videu je vidieť, ako Ukrajinci zamerali ruský tank. Chvíľu posúvajú zameriavač v smere jeho dráhy a nakoniec vypália. Strela zasiahne nepriateľa, po ktorom ostane len kúdol dymu.

Ďalšie video je záber zhora ponad ruským BMP-1, ktoré sa pohybovalo v Doneckej oblasti. Po prvom zásahu zastalo a začalo sa z neho dymiť. Ruskí vojaci boli nútení vozidlo opustiť a otvorili vrchný poklop. Prácu už dokončilo bezpilotné lietadlo, ktoré zhodilo na vozidlo protitankovú strelu. Tank potom zvnútra vybuchol. 

Viac o téme: ArmádaTankyRuskoVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu