Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Hromadná nehoda: Masaker na diaľnici, zrazili sa desiatky áut! Mnohé z nich začali horieť

Pri Budapešti sa zrazilo viac ako 30 áut, dodávok a jeden kamión. Niektoré automobily sa vznietili.
Pri Budapešti sa zrazilo viac ako 30 áut, dodávok a jeden kamión. Niektoré automobily sa vznietili. (Zdroj: Facebook/iMeteo.sk)

BUDAPEŠŤ – Včerajšie extrémne počasie si vybralo svoju daň v susednom Maďarsku. Na diaľnici pri Budapešti sa zrazilo niekoľko osobných automobilov a kamión. Incident sa stal pre piesočnú búrku, ktorá zasiahla krajinu zo severu od slovenskej strany. Búrka úradovala aj u nás a polícia musela na niekoľko hodín uzavrieť diaľnicu D2 od Čunova, kde prišlo k niekoľkým kolíziám a bola takmer nulová viditeľnosť. Škody sa rátajú na niekoľko desiatok tisíc.

video

Diaľnica v smere do Budapešti je uzavretá. Dopravu odkláňajú cez starý prechod z Rajky do Rusoviec (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

V sobotu popoludní sa kúsok za Budapešťou, na diaľnici M1 pri obci Herceghalom, odohrala desivá dopravná nehoda, informuje Telex. Cesta musela byť uzavretá v oboch smeroch, pretože do seba narazilo 32 osobných automobilov, päť dodávok a jeden kamión. Všetko sa to odohralo pre piesočnú búrku, ktorá sa zo Slovenska presunula k Budapešti.

 

PRACHOVÁ VÍCHRICA K obrovskému nešťastiu došlo na maďarskej diaľnici M1. V prachovej víchrici havarovalo 43 áut z toho...

Posted by www.iMeteo.sk on Saturday, March 11, 2023

Podľa zistených informácií sa mal kamión pri zhoršenej viditeľnosti zošmyknúť z vozovky do protismeru. Pri nehode prišlo k ťažkým úrazom 13 ľudí, jedna osoba prišla o život. Nehoda sa stala na 30. kilometri diaľnice smerom na Győr. Na mieste začalo horieť 19 áut, dodávka aj nákladné auto. V druhom smere, na Budapešť, sa zrazili dve autá. Hovorca záchrannej služby Pál Győrfi informoval, že na miesto nehody bolo povolaných aj niekoľko helikoptér. 

Poveternostné podmienky sťažili hasičom a záchranárom výkon celej akcie. Požiar sa im nakoniec podarilo úplne uhasiť a vozidlá odpojili od energie. Na prípade pracujú aj partnerské orgány, doprava bola hodiny na dotknutom úseku cesty zastavená obojsmerne,

 

FRISS INFÓK AZ M1-es AUTÓPÁLYÁRÓL 🚗 A balesetben érintett: 42 jármű, ebből 37 autó és 5 kamion. ℹ️ A balesetet...

Posted by MKIF Zrt. - Az ország útja on Saturday, March 11, 2023

Nehoda si vyžiadala jednu obeť, 39 ľudí bolo zranených

Hromadnú nehodu v sobotu popoludní v prachovej búrke na severomaďarskej diaľnici M1 neprežil 44-ročný muž. Maďarská polícia o 23.00 h oznámila, že pri odstraňovaní vrakov zhorených vozidiel našli pod jedným vrakom mŕtve telo. Zranených bolo 39 osôb, medzi nimi aj desať detí. Informovala o tom agentúra MTI.

Viac o téme: PočasieDopravná nehodaPiesočná búrkaMaďarskoBudapešťDesiatky áut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu