Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najmenej 12 obetí si vyžiadal výbuch v nelegálnej rafinérii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo)

ABUJA - Najmenej 12 obetí si vyžiadal výbuch a následný požiar v nelegálnej ropnej rafinérii na juhu Nigérie. V piatok to uviedla tamojšia polícia, hoci podľa miestnych obyvateľov je skutočný počet mŕtvych oveľa vyšší.Informovala agentúra AP.

 K explózii došlo v blízkosti potrubia, z ktorého sa pracovníci nelegálnej rafinérie snažili odčerpať ropu. Polícia sa snaží zistiť presnú príčinu výbuchu a počet obetí. Podľa očitých svedkov z miesta výbuchu niekoľko hodín šľahali plamene. Obeťami sú údajne najmä mladí ľudia, ktorí plánovali z potrubia odčerpať ropu a na piatich vozidlách ju prepraviť do nelegálne prevádzkovanej rafinérie.

Výbuch s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobila iskra z výfuku autobusu, v ktorom sa nachádzalo niekoľko galónov surovej ropy. Oheň údajne spálil všetky osoby, ktoré sa nachádzali vo vozidlách, píše AP. Ilegálne ropné rafinérie sú v Nigérii výnosným biznisom, keďže táto krajina patrí medzi najväčších výrobcov ropy v Afrike. Nachádzajú sa najmä v oblasti delty rieky Niger. Pracovníci týchto nezákonných zariadení často nedodržiavajú bezpečnostné predpisy.

Viac o téme: VýbuchObeteRafinéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu