Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri požiari v centre Moskvy zahynulo sedem ľudí: Horela budova s hotelom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Počet obetí požiaru, ktorý v utorok večer zachvátil budovu s hotelom v centre Moskvy, vzrástol na sedem. S odvolaním sa na úrady o tom dnes informovali ruské tlačové agentúry, podľa ktorých ďalší ľudia utrpeli zranenia. Príčiny požiaru sa vyšetrujú, jednou z verzií, ktoré vyšetrovatelia preverujú, je úmyselné zapálenie.

Oheň zachvátil mnohoposchodovú budovu na ulici Meždunarodnaja v centre ruskej metropoly, kde sa nachádza okrem iného hotel a byty vytvorené z bývalej ubytovne. Podľa agentúry TASS bol požiar nahlásený v utorok po deviatej hodine večerného moskovského času (po siedmej večernej SEČ) a uhasiť sa ho podarilo asi za dve hodiny.

"Jeden zranený zomrel v nemocnici, celkovo je teda sedem obetí. Sú medzi nimi dve deti. Jedenásť ľudí bolo zranených, "cituje TASS svoj zdroj zo záchrannej služby. Podľa predbežných informácií požiar vypukol v časti budovy, kde sa nachádzajú byty. Vyšetrovatelia ako jednu z možných príčin uvádzajú žhárstvo.

Svedkovia podľa ruskej agentúry videli, ako jeden z obyvateľov zapaľuje na chodbe veci. Podľa jednej zo svedkýň je tento muž alkoholik. Podobné nešťastia sú v Rusku pomerne časté. Nezriedka za požiarmi v budovách môže schátrané vybavenie a obchádzanie požiarnych predpisov.

Viac o téme: PožiarHotelMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu