Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pred marockým konzulátom v Madride sa zapálil muž: Utrpel vážne zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MADRID - V španielskej metropole Madrid sa pred marockým konzulátom podpálil v utorok muž, ktorého potom s vážnymi zraneniami previezli do nemocnice. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na policajné a diplomatické zdroje.

 K incidentu došlo okolo poludnia v severovýchodnej časti Madridu. Muža previezli vo vážnom stave do nemocnice, uviedli záchranárske zložky. "Ošetrili sme muža, ktorý utrpel vážne popáleniny a vzali sme ho do nemocnice La Paz," povedal hovorca záchranárov pre AFP. 

Muž sa údajne polial benzínom

Zdroj z prostredia diplomacie uviedol, že muž sa zapálil neďaleko budovy konzulátu. Čo bolo dôvodom jeho konania, nebolo jasné. Zdroj dodal, že k tomuto činu došlo veľmi rýchlo a muž predtým nijakým spôsobom nekontaktoval pracovníkov konzulátu. Podľa nepotvrdených mediálnych správ išlo o marockého občana vo veku zhruba 40 rokov, uviedol pre televíziu RTVE očitý svedok, ktorý prechádzal v aute okolo. Podľa jeho slov sa okoloidúci z muža snažili strhnúť oblečenie a takisto uhasiť plamene hasiacim prístrojom. Muž sa údajne polial benzínom.

Viac o téme: Vážne zraneniaMadridPodpálenie mužaMarocký konzulát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu