Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Krutý odkaz Medvedeva: Ruská rozpínavosť je v poriadku, Poľsko a jeho civilizácia už dávno nemali existovať

Dimitrij Medvedev Zobraziť galériu (2)
Dimitrij Medvedev (Zdroj: TASR/Yekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP))

MOSKVA - Podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev nahral video, na ktorom sa objavil pred publikom v roli čitateľa. Divákov chcel oboznámiť s myšlienkami ruského básnika Fjodora Ivanoviča Ťutčeva. O Poľsku sa vyjadril ako o krajine, ktorá by nemala existovať.

archívne video

Medvedev si údajne žije nad pomery

Ruská televízna stanica Prvý kanál uverejnila video podpredsedu Bezpečnostnej rady Dmitrija Medvedeva, ktorý chcel verejne vysvetliť činy Ruska a jeho rozpínavosť za posledné stáročia. Vo svojom príhovore sa opieral o dielo Fjodora Ivanoviča Ťutčeva z roku 1844, ktorý opisoval ruské dobývanie spôsobom, že krajiny západnej Európy slepo verili, že bez nich Európa nemôže existovať. Uvádza to en.newizv. 

Video bolo uverejnené na Prvom kanáli v rámci projektu "The Word classic". Kópia videa sa objavila aj na sociálnej sieti Telegram, kde ho uverejnil sám Medvedev cez svoj profil. Bývalý ruský prezident reční o rýchlych úspechoch a expanzii Ruska, ktoré ohromili a sčasti aj ochromili celý vtedajší svet.

"Rozumiete už tomu, že výboje a násilie boli v rámci expanzie tou najprirodzenejšou a najlegitímnejšou formou, aká sa kedy v histórii odohrala? Došlo k stretu rôznych civilizácii a toto bol výsledok," opísal Medvedev.

Bez Poľska 

Správa tiež hovorí o smrti "neprirodzených ašpirácií", ktoré sú cudzie ruskému "veľkému začiatku". V tejto súvislosti pripomenul zničenie Poľska, ktoré si rozdelili v 18. a 19. storočí veľké monarchie – Rusko, Rakúsko a Prusko (dnešné Nemecko). Ako príklad sa uvádza "nevyhnutná" smrť Poľska. 

VIDEO Krutý odkaz Medvedeva:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Nehovoríme, samozrejme, o pôvodnej poľskej národnosti, ale o falošnej civilizácii a falošnej národnosti, ktorá jej bola vnútená. Z tohto hľadiska možno najlepšie posúdiť pravý význam tzv. východnej otázky, ktorú sa snažia mocnosti vydávať za neriešiteľnú práve preto, že všetci už dávno predvídali jej nevyhnutné riešenie," citoval Medvedev slová známeho ruského básnika. Fjodor Ivanovič Ťutčev bol považovaný po Alexandrovi Sergejevičovi Puškinovi a Michailovi Jurjevičovi Lermontovovi za tretieho najvýznamnejšieho ruského romantického básnika. Počas života slúžil aj ako diplomat cárskeho režimu.

Viac o téme: RuskoMoskvaDmitrij MedvedevŤutčev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu