Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lietadlo British Airways muselo núdzovo pristáť, NEUVERÍTE na čo sa cestujúci sťažovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HEATHROW – Tento let patrí medzi najkratšie v histórii. Nešlo však o cieľ zapísať sa do Guinnessovej knihy rekordov. Cestujúci z britských ostrovov mali pôvodne namierené do na pobrežie južného Francúzska. Po sťažnostiach od čoraz viac pasažierov, ktorých trápil ten istý problém, sa pilot rozhodol radšej predčasne pristáť. Vyhol sa tak možnej katastrofe?

archívne video

V Tanzánii havarovalo dopravné lietadlo (Zdroj: Twitter/Brian Obuya)

Na teplé podnebie a pieskové pláže si pasažieri letu A320 budú musieť ešte počkať. Pôvodne mali totiž letieť z londýnskeho letiska Heathrow do francúzskeho Nice. Chvíľu po štarte sa však na palube začalo odohrávať niečo prekvapujúce a nečakané, informuje Daily Mail. Čoraz viac cestujúcich sa začalo sťažovať na "čudný zápach". Keď letový personáĺ sa nevedel zápachu zbaviť, pilot bol nútený núdzovo pristáť. 

Letový radar jasne ukázal, že zamestnanci leteckej spoločnosti British Airways iniciovali na palube kód 7700, ktorý hlási "čudné pachy". Lietadlo okrem toho oznamovalo, že potrebuje okamžitý zásah najbližšieho letiska. Po spojení s riadiacou vežou stewardi alebo letušky vysvetlia, o aký konkrétny problém sa jedná. Jeden z pasažierov upozornil, že na palube sa šíri čudný zápach. Okrem toho dodal, že piloti mali nasadené kyslíkové masky. Na Twitteri napísal, že po pristátí vstúpili do kokpitu hasiči, no zrejme to nie je nič vážne, keďže ostávajú naďalej pripútaní. 

Letový radar ukázal, že lietadlo urobilo núdzový obrat pri Sevenoaks, zhruba dvadsať kilometrov od železnice Charing Cross. Hovorca leteckej spoločnosti British Airways potvrdil, že lietadlo sa po technickej poruche už vrátilo na londýnske letisko, pričom pasažieri museli počkať na ďalšie lietadlo, ktoré by ich dopravilo do Nice. 

"Lietadlo BA 348 letu A320 britskej spoločnosti British Airways sa vrátilo po správach o technickom probléme na londýnske letisko Heathrow. Pristávanie prebehlo bez problémov. Bezpečnosť našich zákazníkov a posádky je vždy našou prioritou," uviedol hovorca spoločnosti.

Bez podrobností 

British Airways uviedla, že povaha technického problému zostáva neznáma. Letisko Heathrow potvrdilo správy, že lietadlo neplánovane pristálo s pripravenými pohotovostnými posádkami. Na mieste udalosti zasahovali záchranné zložky s tým že o 19:00 miestneho času bola pohotovosť ukončená.

Viac o téme: LietadloZápachLondýnHeathrowVeľká Britania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu