Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Výbuch palivovej cisterny usmrtil v Afganistane najmenej 19 ľudí

Zranení po výbuchu palivovej cisterny v Afganistane
Zranení po výbuchu palivovej cisterny v Afganistane (Zdroj: repro foto Youtube/The Guardian)

KÁBUL - Najmenej 19 ľudí v sobotu zahynulo a 32 ďalších osôb utrpelo zranenia pri výbuchu palivovej cisterny v tuneli severne od afganského hlavného mesta Kábul, informovali v nedeľu miestni predstavitelia. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AP.

Tunel Salang, ktorý sa nachádza približne 130 kilometrov severne od Kábulu, bol pôvodne postavený v 60. rokoch minulého storočia na pomoc pri sovietskej invázii. Je kľúčovou spojnicou medzi severom a juhom tejto blízkovýchodnej krajiny.

Hovorca provincie Parván uviedol, že výbuch v tuneli večer pripravil o život najmenej 19 ľudí vrátane žien a detí. Uviedol, že tí, ktorí útok prežili, zostávajú uväznení pod troskami, a že počet obetí sa môže ešte zvýšiť. Bezprostredne nebolo jasné, čo bolo príčinou incidentu, ktorý sa stal okolo 20.30 h miestneho času. Zdravotnícke oddelenie v Parváne prijalo 14 mŕtvych a 24 zranených. Medzi mŕtvymi je päť žien a dve deti, zvyšok sú muži, ktorí sú vážne popálení. Hovorca ministerstva verejných prác predtým povedal, že požiar bol uhasený, a že tímy stále pracujú na vyčistení tunela.
 

Viac o téme: VýbuchAfganistanPalivová cisterna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu