Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poľský policajný šéf skončil v nemocnici: Vybuchol mu darček z Ukrajiny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - V budove policajného riaditeľstva vo Varšave v stredu ráno vybuchol balíček s darčekom, ktorý dostal poľský policajný veliteľ počas nedávnej návštevy na Ukrajine.

Výbuch spôsobil generálovi polície Jaroslawovi Szymczykovi a jednému civilnému zamestnancovi ľahké zranenia, uviedlo vo štvrtok poľské ministerstvo vnútra. Na svojom webe o tom informovala britská spravodajská stanica Sky News. Szymczyk sa počas návštevy na Ukrajine stretol so šéfmi ukrajinskej polície a štátnych záchranných zložiek a inkriminovaný dar dostal od jedného zo šéfov ukrajinských rezortov, uviedlo poľské ministerstvo vnútra.

Kým policajný veliteľ je od stredy v nemocnici na pozorovaní, zranenia civilného zamestnanca si nemocničné ošetrenie nevyžadovali. Po výbuchu "poľská strana požiadala ukrajinskú o poskytnutie príslušných vysvetlení", uvádza sa vo vyhlásení. Prípadom sa zaoberá poľská prokuratúra a ďalšie príslušné zložky, napísalo ministerstvo vnútra. Krátko po výbuchu boli na miesto privolaní aj pyrotechnici, dodala poľská rozhlasová stanica Radio ZET s tým, že v dôsledku výbuchu došlo v jednej z miestnosti k zrúteniu časti stropu. Sky News pripomenula, že Poľsko je spojencom Ukrajiny a od invázie Ruska jej poskytuje rozsiahlu podporu.

Viac o téme: HospitalizovanýPoľský policajný šéfVýbuch darčeka z Ukrajiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu