Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

DNA testy potvrdili, že Fritzl je otcom všetkých šiestich detí

Josefa Fritzl
Josefa Fritzl (Zdroj: SITA)

ST.PÖLTEN - Prokuratúra v St. Pöltene, ktorá vyšetruje neuveriteľný kriminálny prípad z Amstettenu, skúma aj predbežne vágnu indíciu o možnom podiele zadržaného Josefa F. na úmrtí jedného zo siedmich detí, ktoré splodil počas dlhoročného incestu s vlastnou dcérou.

Ako informovala dnes agentúra APA s odvolaním sa na hovorcu prokuratúry Gerharda Sedlaceka, prokuratúra vyšetruje preto aj možnosť vraždy z nedbalosti. Novorodenec, jedna z dvojičiek-bratov, zomrel v dôsledku nedostatočnej zdravotnej starostlivosti krátko po pôrode v lete 1997. Josef F. jeho telíčko odstránil z úkrytu a neskôr spálil, k čomu sa v pondelok aj priznal.

Prokuratúra podozrieva medzičasom uväzneného Josefa F. z trestných činov obmedzovania osobnej slobody, znásilnenia, incestu a vydierania. Rakúsky trestný zákonník predpokladá za znásilnenie trest až do výšky 15 rokov väzenia, ak poškodená osoba trpí týmto činom dlhší čas alebo je osobitne ponížená, čo v danom prípade možno predpokladať.

Za vraždu hrozí trest 10-20 rokov nepodmienečného odňatia slobody. Hovorca prokuratúry súčasne potvrdil, že orgány činné v trestnom konaní preskúmajú aj pozemok v Unterachu am Attersee, kde zadržaný spoločne s manželkou vlastnili v období rokov 1973-1996 hostinec a časť kempingu. Podľa informácií novín Salzburger Nachrichten tento objekt ktosi v roku 1982 podpálil. Polícia podozrievala z tejto akcie Josefa F., ktorého zadržala, avšak stíhanie pre podozrenie z trestných činov podpaľačstva a poistného podvodu súd vo Welse pozastavil.

"Budeme skúmať všetky okolnosti, ktoré by prispeli k osvetleniu osobnosti podozrivého," uviedol hovorca, ktorý však dementoval informácie, podľa ktorých by sa v Unterachu mali realizovať aj vykopávky.

Otcovstvo Josefa F. bolo testami DNA potvrdené u všetkych šiestich žijúcich detí, ktoré sa narodili jeho dcére Elisabeth F.

Stopy DNA konkrétne na poštovej známke i na mieste zalepenia obálky jedného z listov, ktoré mala údajne odoslať rodičom nezvestná dcéra, súčasne preukázali, že túto písomnosť neodoslala zadržiavaná a zneužívaná Elisabeth F., ale jej otec, informoval kriminalista.

O tomto liste opatrenom poštovou pečiatkou z Horného Rakúska Josef F. tvrdil, že mu ho zaslala dcéra. Pisateľka v ňom avizuje šancu na návrat k blízkym v spoločnosti svojich troch ďalších detí vo veku 19, 18 a päť rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu