Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Incest v Rakúsku: Stav 19-ročného dievčaťa je kritický, ale stabilizovaný

Vchod do podzemného úkrytu.
Vchod do podzemného úkrytu. (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Stav 19-ročnej Kestin, ktorá leží v nemocnici v rakúskom meste Amstetten potom, ako celý život prežila s matkou a dvoma súrodencami v pivnici, je kritický, ale stabilizovaný. Povedal to v pondelok jej ošetrujúci lekár Albert Reiter.

Mladá žena, ktorú doviezli v sobotu do nemocnici v bezvedomí, mala kŕče a trpela nedostatkom kyslíka. Teraz leží na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde je pre poškodenie ľadvín napojená na dialýzu a podrobuje sa liečbe antibiotikami. V rukách lekárov sa nachádzajú aj ďalší siedmi členovia rodiny- 5 súrodencov Kerstin, jej 42-ročná matka Elisabeth ako aj manželka podozrivého páchateľa otca Elisabeth aj jej 6 detí. Všetky hospitalizované osoby sú traumatizované a dostávajú podpornú psychoterapiu. V pondelok má jedno z detí 12 rokov a nemocnica mu pripravila malú oslavu.

Sedemdesiattriročný Josef Fritzl mal svoju dcéru Elisabeth od jedenástich rokov pravidelne znásilňovať. Zhruba o osem rokov neskôr, v auguste 1984, ju zavrel do pivnice a manželke oznámil, že utiekla z domu. Zo šiestich detí, ktoré s ňou mal, nechal tri v pivnici a o tri sa staral v dome spoločne s manželkou. Tá podľa polície o ničom netušila rovnako ako susedia. O deťoch, o ktoré sa staral s manželkou, Fritzl tvrdil, že ich priniesla a položila pred dvere ich "stratená" dcéra, ktorá sa o ne nemohla či nechcela starať.

Chronológia: Kauza v Amstettene sa začala 28. augusta 1984 >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu