Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trump povedal, že volil DeSantisa: Predpovedal pre republikánov skvelú noc

Bývalý americký prezident Donald Trump po hlasovaní vo voľbách do Kongresu
Bývalý americký prezident Donald Trump po hlasovaní vo voľbách do Kongresu (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

PALM BEACH - Bývalý americký prezident Donald Trump v utorok povedal, že v doplňujúcich voľbách do amerického Kongresu volil úradujúceho guvernéra Floridy Rona DeSantisa, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie. Na webovej stránke o tom informovala stanica CNN.

Exprezident takisto predpovedal skvelú noc pre Republikánsku stranu. "Som presvedčený, že to pre nás bude skvelá noc a je to vzrušujúce," povedal. Trump odvolil krátko po 11.30 miestneho času (17.30 h SEČ) v Palm Beach v štáte Florida. Toto mesto je vzdialené len niekoľko minút cesty od jeho sídla Mar-a-Lago. K volebnej schránke prišiel v sprievode svojej manželky Melanie.

Trumpova politická budúcnosť sa môže odvíjať od výsledku volieb

Trumpova politická budúcnosť sa môže vo veľkej miere odvíjať od výsledkov utorkových volieb, píše CNN. Exprezident podporuje kandidátov na viaceré kľúčové posty na federálnej úrovni či v jednotlivých štátoch.

Američania si volia tretinu (35) zo 100 senátorov (každý štát má dvoch senátorov) a všetkých 435 členov Snemovne reprezentantov (miesta sa delia podľa počtu obyvateľov jednotlivých štátov). V 36 štátoch vrátane Floridy sa konajú aj voľby guvernérov či ďalších predstaviteľov úradov. Republikáni sa v týchto voľbách usilujú získať v Kongrese väčšinu, ktorá by paralyzovala agendu demokratického prezidenta Joea Bidena na nasledujúce dva roky a pripravila potenciálnemu kandidátovi republikánov Trumpovi návrat do Bieleho domu, pripomenula agentúra AFP.

Viac o téme: VoľbyRepublikániUSADonald TrumpKongres
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu