Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nákupné šialenstvo v Česku: Za všetko môžu vajíčka v akcii! Ľudia zobrali obchody útokom, vypredané boli za pár minút

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook - Petr)

PRAHA - Výhodné ceny na potraviny či iný tovar časotkrát lákajú ľudí, aby nakupovali. V súčasnosti, keď je všetko drahé, peniaze požiera inflácia je pre každého z nás každé ušetrené euro dobré. A to aj vzhľadom na to, že sa blížia vianočné sviatky. Z toho, čo sa však dialo pred populárnym obchodným reťazcom v Česku, ostáva rozum stáť.

V aktuálnom letáku, ktorý platí od pondelka v susednom Česku, totiž uvideli spotrebitelia výhodnú ponuku - kartón 30 kusov vajec ponúka obchodný reťazec Lidl za 100 českých korún, čo sú v prepočte na eurá zhruba 4 eurá. Pred obchodmi, ale aj vnútri v predajniach sa tak strhlo doslova peklo. 

Archívne VIDEO Bitka v potravinách: Zákazník si nechcel nasadiť respirátor, ochrankár skončil so zlomenou sánkou 

Bitka v potravinách: Zákazník si nechcel nasadiť respirátor, ochrankár skončil so zlomenou sánkou (Zdroj: Policie České republiky)

"Lidl akcia vajcia za 100 Kč, 4 palety mali a čakali už od 6. hodiny ráno. Za pol hodiny nebolo nič, to je masaker," napísala Lenka na sociálnej sieti. Obdobné príspevky sa objavovali počas celého dňa. Ľudia zobrali obchody útokom, aby sa ušlo aj im. Pred prevádzkami sa tvorili dlhočizné rady, ktoré sme my na Slovensku zažívali v čase pandémie, keď bol obmedzený počet ľudí na metre štvorcové. 

 

Lidl akce vejce plato za 100 Kč, 4 palety měli a lidi čekali už od 6 rána. Za půl hodiny nebylo nic,to je masakr

Posted by Lenka Kapitánová on Sunday, November 6, 2022

„Kto chce zažiť staré časy, nech príde do Lidlu. Nie sú vozíky, ľudia čakajú vonku, bitka o vajcia, ale ten triumfálny pocit zo získania trofeje za to stojí. Áno, a rady pred pokladňami,“ opísal situáciu pred Lidlom v Prahe používateľ, ktorý je členom uzavretej skupiny Praha 11 | Jižní Město | Praha 4. Podľa spotrebiteľov sa vajíčka na mnohých miestach vypredali doslova pár minút po otvorení prevádzok. Zamestnanci preto za krátku dobu vylepili na miesta, kde sa vajíčka nachádzali, oznamy. "Vážení zákazníci, ospravedlňujeme sa, ale kvôli neočakávanej situácii na trhu s vajciami bol artikel Čerstvá vajcia 'M', 30 ks bohužiaľ dodaný v obmedzenej kapacite. Ďakujeme za pochopenie," píše sa na papieri.  

 

ŽÁDNÉ KOŠÍKY, NADÁVKY, PŘETAHOVÁNÍ. LIDL NABÍZEL VEJCE V AKCI Pod extrémním náporem zákazníků se v pondělí ráno ocitly...

Posted by LovoSlovo on Tuesday, November 8, 2022

Nákupné šialenstvo v Česku:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB - Lidl Bazár)

Okrem toho však výraznej výhodnejšie vedeli kúpiť aj ďalšie produkty, keďže spoločnosť začala s kampaňou na vianočné pečenie. Česi tak vykupovali okrem vajec aj múky, salko mlieka či smotany. To, ako to vyzeralo v českom Tanvalde v Libereckom kraji, ukázal na fotografii aj Petr. 

 

Akce vejce Lidl Tanvald

Posted by Petr Benkö on Monday, November 7, 2022

Nákupné šialenstvo v Česku:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: lidl.cz)

K celej záležitosti sa vyjadril aj hovorca českého Lidlu Tomáš Myler. Ako vysvetlil, vo všeobecnosti býva veľký záujem o tovar v akcii. "Zvýšený záujem v poslednej dobe registrujeme napríklad pri základných potravinách. Ako inzerujeme aj v našich letákoch, daná akcia platí do určitého dátumu, alebo do vypredania zásob. Našim primárnym cieľom je zaistiť dostatočné množstvo tovaru, akčné ponuky však plánujeme s veľkým časovým predstihom a v niektorých prípadoch sa bohužiaľ môže stať, že aj tak dôjde k rýchlemu vypredaniu zásob," dodal vzápätí pre portál idnes.cz. Ako však ubezpečil, v súvislosti s predajom vajíčok vo výhodnej cene nezaznamenali žiadny závažný incident v predajniach. 

Nákupné šialenstvo v Česku:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Aj na Slovensku má aktuálne Lidl akciu na tovar, ktorý sa využíva na vianočné pečenie, medzi nimi aj vajíčka či maslo. Avšak, nie v tak výhodnej cene, ako v Česku. 20 vajec aktuálne nakúpime za 3,79 eura, 250-gramové Rajo maslo za 2,39 eura. Voči tomu sa však Slováci ohradili, prečo sú niektoré potraviny drahšie, ako v susedných štátoch. "Pri cenotvorbe stanovujeme ceny vždy tak, aby naše produkty mali najvýhodnejšiu cenu v porovnateľnej kvalite spomedzi všetkých obchodov na Slovensku. Musíme však zohľadňovať aj vývoj na komoditných trhoch. Nakoľko ceny jednotlivých surovín dlhodobo stúpajú a zároveň podľa legislatívy nie je možné predávať potraviny pod nákupné ceny, musíme tomu prispôsobiť aj predajné ceny. Aj napriek tomu sa vám snažíme ponúknuť najvýhodnejšiu cenu na trhu," vysvetlil Lidl v reakcii na sociálnej sieti. 

Viac o téme: LidlNákupné šialenstvoAkcia na vajíčkaAkcia v ČeskuRady pred predajňou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu