Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VOJNA na Ukrajine Deň dvestopäťdesiaty šiesty (7. november 2022)

Vojna na Ukrajine
Vojna na Ukrajine (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky)

KYJEV - Dodávky elektrickej energie a vody v Ruskom okupovanom ukrajinskom meste Cherson a okolitých oblastiach boli po leteckom útoku prerušené. Oznámili to v nedeľu miestne proruské úrady, ktorý nálet pripísali ukrajinskej armáde. Počas náletu boli poškodené tri stĺpy elektrického vedenia. Situáciu na Ukrajine sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny

Video 

256. deň vojny na Ukrajine (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

22:00 Dnešný online sa končí.

21:20 Ruské sily naďalej násilne deportujú civilistov z Chersonskej oblasti. Generálny štáb uviedol, že obyvatelia Chersonskej oblasti sú tiež nútení odísť z dôvodu pokračujúcich nepriateľských akcií Ruska, ako je odpojenie častí regiónu od elektriny a komunikácie.

20:19 V ruskom meste Astrachaň začala horieť loď 7 špeciálnych vozidiel a na miesto požiaru vyrazila sanitka.

19:50 Obrázok ukazuje, koľko hodín trval nálet v októbri v regiónoch Ukrajiny.

19:01 Ukrajina je pripravená rokovať s budúcim ruským prezidentom. Poradca vedúceho ukrajinského prezidentského úradu Mychajlo Podoljak povedal, že „Ukrajina nikdy neodmietla rokovať“ s Ruskom, ale ruský prezident Vladimir Putin na to nie je pripravený.

17:52 Ukrajinci už stáročia oslavujú Vianoce 7. januára, v deň, keď sa podľa juliánskeho kalendára narodil Ježiš. Pravoslávna cirkev na Ukrajine však po februárovej invázii ruských síl teraz po prvýkrát povolila svojim kongregáciám sláviť Vianoce 25. decembra, čím sa odvrátila od Ruska a priklonila sa k západnej tradícii.

17:02 Ukrajinské ministerstvo obrany skonfiškuje niekoľko energetických a výrobných podnikov, aby zaistilo dostatočné zásoby pre armádu na odrazenie ruskej invázie. V pondelok to uviedol tajomník ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Olexij Danilov. Informuje o tom agentúra AFP.

16:20 V blízkosti Mariupolu sa od júna objavilo viac ako 1500 nových hrobov Podľa obyvateľov Mariupolu okupačné úrady v poslednom čase vyťahujú telá spod trosiek a odvážajú ich do masových hrobov.

15:26 Na Ukrajinu prichádzajú systémy protivzdušnej obrany NASAMS a Aspide. Ukrajina podľa ministra obrany Oleksija Reznikova dostala dlho očakávané západné systémy protivzdušnej obrany na efektívnejšie zostreľovanie „nepriateľských cieľov“.

Viac o téme: InváziaRuskoVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu