Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pri výbuchu autobusu v Sýrii zahynulo najmenej 18 vládnych vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DAMASK - Pri explózii na predmestí sýrskej metropoly Damask prišlo vo štvrtok o život najmenej 18 príslušníkov sýrskej vládnej armády. Výbuch zasiahol armádny autobus, informovala agentúra AFP s tým, že zranenia utrpelo 27 osôb.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktoré monitoruje vývoj vojny v Sýrii od roku 2011, uviedlo, že výbuch nastal v oblasti Sabbúra neďaleko Damasku.Podľa AFP, citovanej agentúrou TASR, sa predpokladá, že autobus patril divízii sýrskej armády, ktorej velí Máhir Asad, brat sýrskeho prezidenta a generála prezidenta Bašára Asada.

Z medializovaných správ vyplýva, že k výbuchu došlo západne od Damasku, na diaľnici vedúcej do libanonského hlavného mesta Bejrút. Zdroje blízke sýrskej vláde stanovili počet obetí výbuchu na
20. Niekoľko ľudí utrpelo zranenia. K podobným výbuchom, ktorých terčom bol armádny personál,
došlo v sýrskom hlavnom meste a na jeho predmestiach už aj v minulosti. Vo väčšine prípadov sa k ich spáchaniu priznali džihádisti. Zodpovednosť za útok, ktorý sa odohral vo štvrtok, bezprostredne neprevzal nikto.Sýrske štátne médiá konštatovali, že ide o útok s jednou z najtragickejších bilancií.
 

Viac o téme: VýbuchAutobusSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu