Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Počet obetí samovražedného útoku na študovňu v Kábule sa zvýšil na 43

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ebrahim Noroozi)

KÁBUL - Na najmenej 43 sa zvýšil počet obetí piatkového samovražedného útoku na súkromné vzdelávacie centrum v afganskom hlavnom meste Kábul. Oznámila to v pondelok Misia Organizácie Spojených národov v Afganistane. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Misia OSN na Twitteri uviedla, že 43 osôb zomrelo a ďalších 83 utrpelo zranenia. Medzi obeťami boli najmä dievčatá a mladé ženy. OSN očakáva ďalší nárast v počte obetí.

Útočník sa odpálil pri študovni

Samovražedný útočník sa v piatok odpálil pri študovni, kde sa stovky študentov a študentiek pripravovali na prijímacie skúšky na univerzitu. K explózii došlo v západnej štvrti Kábulu väčšinovo obývanej šiitskými Hazármi. Táto menšinová komunita je v krajine historicky utláčanou skupinou a v uplynulých rokoch sa stala terčom najbrutálnejších atentátov v Afganistane.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Ide o ďalšiu zo série násilností, odkedy sa v Afganistane pred niečo vyše rokom opätovne chopilo moci radikálne hnutie Taliban, pripomenula agentúra AP.

Viac o téme: Študovňaútok KábulAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu