Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľké opatrenia počas pohrebu kráľovnej: Desiatky tisíc policajtov aj kontrola zo vzduchu

Centrum Londýna stráži počas dnešného dňa 10-tisíc policajtov.
Centrum Londýna stráži počas dnešného dňa 10-tisíc policajtov. (Zdroj: TASR/AP/Martin Meissner)

LONDÝN – Celý svet sa dnes naposledy lúči s jej veličenstvom kráľovnou Alžbetou II. Nad metropolou Veľkej Británie bola dokonca zriadená bezletová zóna. Scotland Yard sa pripravil na jednu z najväčších policajných akcií v histórii krajiny. Muži zákona budú stáť na každom rohu. Okrem toho bude kontrolovaný aj vzdušný priestor.

Centrum Londýna bude počas dnešného dňa pod ochranou najmenej 10-tisíc policajtov z celej Británie. Tí budú strážiť aj trasu k hradu Windsor. Ide o úsek dlhý 37 km, kde budú stáť muži zákona každých niekoľko metrov, uvádza Daily Mail. Obloha bude tiež pod drobnohľadom polície. Úrad civilného letectva zriadil nad Londýnom bezletovú zónu, ktorá zahŕňa aj zákaz používania dronov. Všetky tieto opatrenia sú zavedené z dôvodu pohrebu jej veličenstva kráľovnej Alžbety II. 

Zásahy bez milosti

Opatrenia prichádzajú uprostred obáv z možného teroristického útoku. Nič sa neodpúšťa! Svoje o tom vie aj istý mladík, ktorý sa premával na kolobežke len niekoľko sto metrov od kráľovského sprievodu. Policajti ho ihneď spacifikovali. 

Centrum Londýna je pod ochranou tajných zariadení ktoré fungujú tak, že blokujú signály medzi dronmi a ich pilotmi. Boli postavené na strechách okolo Westminsteru. Zástupca komisára metropolitnej polície Stuart Cundy požiadal ľudí, že keď uvidia na oblohe akýkoľvek lietajúci stroj, mali by ihneď kontaktovať políciu. Prísne bezpečnostné opatrenia sa zrejme vyplácajú, pretože v posledných dňoch bolo v súvislosti zatknutých až 34 osôb.

 Prekoná olympijské hry 

Cundy, ktorý velí celej policajnej akcii, sa vyjadril, že v prípade nebezpečenstva "použijeme všetky dostupné sily a nástroje". Okrem toho sa pred novinármi vyjadril, že táto policajná akcia patrí medzi najväčšie v histórii britských ozbrojených síl a je najväčšiou z pohľadu Mestskej polície. "Svojou bezpečnosťou prekonala olympijské hry v Londýne z roku 2012," povedal. V pohotovosti budú aj špeciálne protiteroristické jednotky SAS. 

Viac o téme: PohrebPolícia LondýnVeľká Britániaúmrtie Alžbety II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu