Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri ruskom veľvyslanectve v Kábule útočil samovražedný atentátnik: Útočník bol zastrelený

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

KÁBUL - Samovražedný atentátnik odpálil neďaleko ruského veľvyslanectva v Kábule výbušné zariadenie. Oznámila to v pondelok miestna polícia s tým, že útočník bol zastrelený, keď sa začal blížiť k bráne veľvyslanectva. TASR o tom informuje na základe správu agentúry Reuters.

"Strážcovia ruského veľvyslanectva spoznali a zastrelil samovražedného útočníka, skôr než dosiahol svoj cieľ... zatiaľ nemáme informácie o obetiach," uviedol pre Reuters náčelník miestnej polície mulla Sabar. Očití svedkovia uviedli, že bezpečnostné jednotky vládnuceho hnutia Taliban uzatvorili cestu vedúcu k veľvyslanectvu a že na miesto smerovali sanitky.

Niektoré zdroje tiež uviedli, že k výbuchu prišlo v čase, keď pred veľvyslanectvom stáli Afganci čakajúci na víza. Rusko je jednou z mála krajín, ktoré nechali otvorené svoje veľvyslanectvo v Kábule po tom, čo sa vlani moci v krajine chopilo hnutie Taliban. Napriek tomu, že Moskva oficiálne neuznáva vládu Talibanu, rokuje s jeho predstaviteľmi o dohode týkajúcej sa dodávok benzínu a iných komodít. K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil.

V dôsledku výbuchu pred ruským veľvyslanectvom v Kábule zahynuli dvaja členovia diplomatickej misie, vyhlásilo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Viac o téme: VeľvyslanectvoSamovražedný atentátnikRuskoKábul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu