Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kubánci stoja v radoch na mobilné telefóny

(Zdroj: SITA)

HAVANA - Kubánci vytvorili dlhé rady pred predajňami s mobilnými telefónmi potom, čo sa tieto výdobytky techniky v komunistickej krajine po prvýkrát v histórii stali verejnosti dostupné.

Zmluvy na mobilné telefóny stoja v prepočte okolo 76 eur, čo predstavuje viac než šesťnásobok priemerného mesačného platu obyvateľov, pričom ešte nezahŕňajú ani samotný telefón či kredit potrebný na uskutočňovanie a prijímanie hovorov. Napriek tomu si stovky Kubáncov služby aktivovať a rady vystáť prišli. Mnohí z tých, ktorí v pondelok zmluvy podpísali, mobilné telefóny už vlastnia, pre bývalý zákaz však nesmeli byť evidované pod ich menami.

Vláda nového kubánskeho prezidenta Raúla Castra zrušila v uplynulých dňoch početné obmedzenia komplikujúce každodenný život obyvateľov ostrova. Kubánci už môžu napríklad okrem vlastnenia mobilných telefónov prenocovávať v doteraz pre turistov rezervovaných hoteloch, či prenajímať autá. Dovolený je už aj voľný predaj počítačov a DVD-prehrávačov. Pre väčšinu ľudí sú však nové slobody zatiaľ nedosiahnuteľné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu