Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia zneškodnila tašku s výbušninou nájdenú na festivale v Štokholme

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ŠTKOHOLM - Švédska polícia zneškodnila tašku s výbušninou, ktorú objavila v nedeľu neskoro večer v parku v centre Štokholmu, kde sa konal kultúrny festival. Oblasť predtým nakrátko uzavrela a evakuovala z nej stovky ľudí. S odvolaním sa na pondelňajšie vyhlásenie polície o tom píšu agentúry AFP a AP.

Švédsku políciu a následne aj pyrotechnikov privolali do parku Kungsträdgrden, kde sa našla opustená taška. Park bol jedným z dejísk každoročného štokholmského kultúrneho festivalu prebiehajúceho od 17. do 21. augusta, v rámci ktorého sa na šiestich miestach švédskej metropoly konali hudobné, divadelné a iné vystúpenia.

Polícia vypočula svedkov, zatiaľ nikoho nezadržala

"Pyrotechnici zneškodnili (nájdené) zariadenie priamo na mieste... Polícia sa domnieva, že obsahovalo výbušninu," uviedla polícia vo vyhlásení. "Všetky časti (nájdeného zariadenia) teraz preskúmame. Až potom budeme môcť povedať, či bol tento nebezpečný predmet funkčný," povedal miestny policajný šéf Erik Kerlund. Dodal, že polícia už v súvislosti s prípadom vypočula svedkov a skúma videozáznamy z miesta činu. Dosiaľ nikoho nezadržala.

Viac o téme: FestivalVýbušninaPolícia ŠvédskoŠtokholm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu