Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bitka za kritiku Putina: VIDEO Ruský kňaz zaútočil na ukrajinského duchovného krucifixom

Ruský kňaz zaútočil na ukrajinského duchovného krucifixom
Ruský kňaz zaútočil na ukrajinského duchovného krucifixom (Zdroj: YouTube/news.com.au)

KYJEV - Nič mu nie je sväté. Ruský kňaz počas pohrebu ukrajinského vojaka zaútočil na ukrajinského kňaza krucifixom. Dôvodom potýčky božích služobníkov bolo to, že Ukrajinec sa negatívne vyjadril o šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi. Prečo tam Rus vôbec bol, nie je jasné.

Incident sa odohral v regióne Vinnycia minulý týždeň a nakrútil ho jeden z prítomných. Video zachytáva, ako ruský kňaz vtrhol na pódium, kde jeho ukrajinský kolega prednášal svoj prejav. Zrejme povedal, že Putin začal vojnu na Ukrajine, aby ochránil veriacich ruskej pravoslávnej cirkvi. To sa Rusovi vôbec nepáčilo a pokúsil sa Ukrajincovi strhnúť kríž z krku. Keď sa mu to nepodarilo, Rus ho tvrdo zasiahol krucifixom, ktorý držal v ruke.

Ukrajinským vojakom sa podarilo ukončiť potýčku skôr, ako hrozilo, že sa veci vyhrotia. Obaja muži sa rozišli, no nie bez prudkého slovného súboja. Pohrebný obrad potom pokračoval. Ako informuje ukrajinský web Vinbazar.com, polícia vraj bola o incidente informovaná a začala trestné stíhanie. V súčasnosti nie je známe, či a kedy padne rozsudok.

Viac o téme: PohrebKňazKrucifixútok Ukrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu