Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ukrajinský lekár mal prikázať podriadeným, aby kastrovali zajatých ruských vojakov: Sú to šváby!

Gennadij Druzenko Zobraziť galériu (2)
Gennadij Druzenko (Zdroj: Twitter/Dan Cohen)

KYJEV - Majiteľ mobilnej nemocnice vo vojnovej zóne na východnej Ukrajine povedal tamojšiemu televíznemu redaktorovi, že nariadil svojim lekárom, aby kastrovali zajatých ruských vojakov. Zdôvodnil to tým, že sú to len "šváby". Kvôli tomuto výroku čelí trestnému konaniu zo strany Ruska.

Gennadij Druzenko (49) šokoval počas rozhovoru pre ukrajinskú televíziu, keď povedal: "Vždy som bol veľký humanista a hovoril som, že ak je človek zranený, už nie je nepriateľ, ale pacient. Ale teraz som dal veľmi prísne rozkazy kastrovať všetkých zajatých Rusov, pretože sú to šváby, nie ľudia." 

Podľa Zelenského dokonca aj Rusko pripúšťa, že Ukrajina zvíťazí (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський)

Neskôr však svoju poznámku vysvetlil a povedal, že nebol vydaný žiadny príkaz na kastráciu väzňov a že jeho nemocnica zachraňuje životy. Potom ale na Facebooku dodal: "Ideme zabíjať. Nie väzňov, ale brutálnych bastardov, ktorí znásilňujú moju zem."

Od roku 2014 v Druzenkovej mobilnej nemocnici pracovalo približne 500 lekárov, mužov aj žien. Vyštudovaný právnik založil prvú dobrovoľnú mobilnú nemocnicu, ktorá rozmiestňuje civilných lekárov a zdravotné sestry v zóne konfliktu v blízkosti separatistických republík na východe Ukrajiny, píše Daily Mail. Druzenko taktiež povedal známemu ruskému televíznemu moderátorovi Jevgenijovi Kiseljovovi: "Rusi tu zomrú. Zomierať budú vo veľkom počte. Tí, ktorí sem prídu, si spomenú na svoju nočnú moru na ukrajinskej pôde. Tak, ako si Nemci pamätajú Stalingrad."

Alexander Bastrykin
Zobraziť galériu (2)
Alexander Bastrykin  (Zdroj: profimedia.sk)

Ruský vyšetrovací výbor začal vo veci trestné konanie, čo znamená, že Druzenko môže čeliť súdnemu procesu podľa ruského práva. Šéf výboru Alexander Bastrykin, bývalý spolužiak Vladimira Putina na univerzite, inicioval konanie voči Druzenkovi pre jeho požiadavku na kastráciu, ktorá je v rozpore so zákonom a normami lekárskej etiky. Druzenko má byť zaradený na ruský medzinárodný zoznam hľadaných osôb.

Viac o téme: KastráciaRuskí vojaciVojna na UkrajineGennadij Druzenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu