Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ďalšia česká školáčka: Mám 13 a čakám dieťa!

13-ročná tehotná Denisa.
13-ročná tehotná Denisa. (Zdroj: BLESK)

JIRKOV - Severočeský Jirkov zažíva doslova škandál. Dve základné školy tam riešia, čo s tehotnými školáčkami. V meste majú totiž hneď dve tehotné žiačky!

Denisa (13) chodí do šiestej triedy základnej školy na Nerudovej ulici, Leona (14) do ôsmej triedy v centre mesta. Denisa je v piatom mesiaci a podľa všetkého je najmladšou nastávajúcou matkou v Čechách.

Denisa je sama ešte dieťa, zo školy prišla v ružovom svetri a v nápadných ponožkách, moderne oblečená ako ostatné jej 13-ročné spolužiačky. Bruško sa jej ale nadúva, pretože je v piatom mesiaci tehotenstva. "Dieťa bude mať dieťa," povzdychla si jej matka (46). "Taká hanba..." hovorila nahlas a trvala na zachovaní anonymity dcéry, ktorej denník Blesk zmenil meno na Denisu.

V škole sa o tehotenstve dozvedeli len v pondelok. "Je to problém. Zákon ani smernica to neobsahujú. Až na strednej škole. Musíme to vyriešiť tak, aby to nepohoršovalo ostatných," povedal včera riaditeľ základnej školy na Nerudovej ulici Petr Jiráček. "Asi sa dohodneme na individuálnej výučbe," dodal.

O rok staršia Leona Š. (14) je v ôsmom mesiaci tehotenstva a čoskoro bude rodiť. Chodí do školy v centre mesta do ôsmej triedy. Výučbu už prerušila. Pred pár dňami utiekla z mosteckej pôrodnice. "Bola som tam na udržiavaní," povedala bez ďalšieho vysvetľovania. Dodala len, že nebude mať dvojčatá, ale dievčatko. S otcom Láďou N. (19) z Litvínova sa navštevujú.

"Chodieva za ňou a ona k nemu, ale bývať spolu nebudú. Až keď bude mať osemnásť rokov," rozhodol otec Rudolf Š. (49). Bábätko si zoberie do opatery so svojou 40-ročnou manželkou.

V prípade tehotnej Leony Š. má šťastie v nešťastí otec nenarodeného dievčatka. Policajti mu uverili, že nevedel, že je neplnoletá a prípad odložili. "Povedala som mu, že mám sedemnásť rokov," potvrdilo dievča. Neopatrného otca dieťaťa 13-ročnej Denisy čaká súd a väzenie.

Zdroj a foto: Blesk.cz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu