Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Belgicko opäť hlási stúpanie počtu infikovaných ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Francisco Seco)

BRUSEL - Počet nových prípadov infekcie koronavírusom v Belgicku opäť rýchlo rastie, keď za posledný meraný týždeň bol zaznamenaný 46-percentný nárast nových infekcií. Uviedol to v utorok spravodajca TASR s odkazom na údaje televíznej stanice RTBF a inštitútu pre zdravotnú politiku Sciensano.

RTBF upozornila, že Belgicko sa vrátilo do stavu, keď v nemocniciach je nad 1000 pacientov s ochorením COVID-19. V pondelok bolo v súvislosti koronavírusom hospitalizovaných 1022 pacientov, z toho 58 sa nachádzalo na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Nárast počtu nových infekcií je pozorovaný všade po krajine a vo všetkých vekových skupinách, najvýraznejšie sa však epidémia prejavuje na juhu Belgicka a medzi 30- až 40-ročnými osobami.

Podľa dostupných údajov Sciensana bolo v týždni medzi 11. a 18. júnom každý deň zistených v priemere 2756 nových infekcií koronavírusom, čo v porovnaní s predchádzajúcim týždňom znamená nárast o 46 percent. V tomto týždni úrady zvýšili aj testovanie, keď sa denne vykonalo v priemere 11.337 testov, o 11 percent viac než týždeň predtým. Miera reprodukcie vírusu mala v posledných  dňoch hodnotu 1,16, čo znamená, že prenos tohto infekčného ochorenia sa zrýchľuje.

V období od 11. do 18. júna zomrelo v spojitosti s covidom v priemere 5,3 človeka denne. Od začiatku epidémie zomrelo v Belgicku na koronavírus 31.868 ľudí.

Viac o téme: PandémiaNárastNové prípadyBelgickoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu