Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ozbrojenci zastrelili irackého kňaza

BAGDAD - Ozbrojenci v sobotu v Bagdade zastrelili irackého kňaza, uviedla polícia. Kňaz Jússíf Adíl sa viezol v aute do kostola, keď na neho ozbrojenci z iného vozidla začali strieľať.

Incident sa stal v štvrti Karradá. Nie je známe, ku ktorej cirkvi kňaz patril. Hoci je Irak islamskou krajinou, na jej území pôsobí viacero náboženských menšín vrátane katolíckej alebo pravoslávnej, ktoré čelia častým útokom.

Na východe irackej metropoly sa terčom násilia v sobotu stal aj minibus, v ktorom vybuchla bomba. Počet obetí tohto útoku stúpol na štyri, zranených je 15 ďalších osôb. Explózia nastala pred 8. hodinou ráno neďaleko štvrte Sadrovo mesto, kde nedávno prebiehali prudké boje medzi šiitskými militantmi a irackými bezpečnostnými silami.

Iracká vláda už zmiernila bezpečnostné opatrenia v dvoch bagdadských štvrtiach sužovaných nepokojmi po sťažnostiach, že v oblasti je nedostatok potravín. Ide o štvrte Sadrovo mesto a Šula, kde pôsobí Mahdího armáda radikálneho duchovného lídra Muktadu as-Sadra. Koncom marca tu zaviedli zákaz vychádzania, ktorý platil aj pre motorové vozidlá. Dovoz potravín a pohyb sanitiek je v týchto štvrtiach už možný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu