Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hororový lockdown v Číne: Úrady nechali zavrieť doma 200 miliónov ľudí! Výkriky zúfalstva z bytov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Chen Jianli/Xinhua via AP)

PEKING -Čínsky prezident Si Ťin-pching sa neodchyľuje od svojej stratégie nulovej tolerancie covidu a zatvoril okolo dvesto miliónov ľudí do svojich domovov. S niekedy priam drastickými následkami. Mnohí ľudia totiž v dôsledku toho hladujú.

Hororový lockdown v 26-miliónovej metropole Šanghaj a približne v dvoch desiatkach ďalších miest a regiónov v Číne. To znamená, že približne 200 miliónov Číňanov v súčasnosti nemá dovolené opustiť svoje domovy vôbec alebo len s prísnymi obmedzeniami. Situácia je obzvlášť drastická v ekonomickom centre Šanghaja s najväčším a najdôležitejším kontajnerovým prístavom na svete, ktorý v súčasnosti funguje len s veľkými obmedzeniami.

Potraviny sú distribuované prostredníctvom centrály

Ľudia v Šanghaji dokonca nesmú opustiť svoje domovy a ísť nakupovať. Potraviny sa distribuujú a doručujú prostredníctvom centrál, ktoré ale fungujú veľmi zle. Na sociálnych sieťach sa neustále objavujú videá, na ktorých je za oknami či na balkónoch ich bytov na mestských sídliskách vidieť zúfalcov. Kričia, pískajú, protestujú.

Hororový lockdown v Číne:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pustite nás

Mnohí kričia: „Pustite nás! Umierame od hladu!“ Každému, kto vyjde na ulicu, hrozí, že ho zbijú a zatknú. Strážcovia lockdownu v celotelových ochranných oblekoch sú nemilosrdní. Prezident sa však neodchyľuje od svojej stratégie nulovej tolerancie covidu, ktorú od začiatku pandémie považuje za lepšiu než tú, akú presadzuje Západ.

Viac o téme: HladČínaKoronavírusCOVID-19Lockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu