Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kozmetička na FOTO obetí z Buče spoznala svoju zákazníčku: Stačil jediný pohľad na nechty

Telá obetí z ukrajinskej Buče
Telá obetí z ukrajinskej Buče (Zdroj: TASR/AP Photo/Felipe Dana,)

KYJEV - Ukrajinská mejkap expertka Anastazia Subačevová zistila, že na jednej z fotiek obetí masakru v ukrajinskej Buči je jej klientka. Irynu Filkinovú spoznala na základe jej manikúry. Dcéra obete tejto správe nemohla uveriť a ešte donedávna si myslela, že jej mama žije.

Spolu s ďalšími otrasnými zábermi z Buče obletela svet aj fotografia zovretej dlane s červeno-bielou manikúrou. Patrí mŕtvej žene, ktorá leží v blate na zemi. "Vojna mi zase odtrhla kus srdca. Keď som túto fotografiu videla prvýkrát, cítila som, že ma hrozne bolí a nechápala som prečo," napísala Subačevová na svojom Instagrame. Na ruke spoznala manikúru svojej zákazníčky, s ktorou posledný kurz absolvovala ešte 23. februára, čiže deň pred začiatkom ruskej invázie. 

Anastázia žila neďaleko Buče v meste Gostomel, píše denník New York Times. Tu organizovala kurzy mejkapu, ktorých sa pravidelne zúčastňovala aj Iryna. Bola vraj energická a vždy pozitívne naladená. Mala veľmi rada hudobné koncerty a tešila sa, ako sa na ne vyparádi. "Raz ma chytila za ruku a hovorí: ,V starobe som konečne pochopila to, čo je najdôležitejšie - musíš sa mať rada a žiť len pre seba! Konečne budem žiť tak, ako chcem!'" zaspomínala si kozmetička na svoju klientku s tým, že si bude jej slová bude pamätať navždy. 

Filkinová zanechala po sebe dcéru Olhu. Tá utiekla z Buče ešte na začiatku vojny. O tom, že jej mama už nežije, sa dozvedela 6. marca. Irynu údajne zastrelili, keď sa na bicykli vracala z práce.  Olha ešte celý nasledujúci mesiac dúfala, že je to celé omyl a jej mama žije. 

„Uvedomovala som si, že je to skoro nemožné. Pretože sme vyše mesiaca neboli v kontakte, ale dieťa bude aj tak vždy čakať na svoju mamu," napísala na sociálnu sieť Telegram Olha.

Olha stále hľadá telo svojej matky, aby ho mohla pochovať.
 

Viac o téme: ManikúraUkrajinaVojna na UkrajineBučaIryna Filkina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu