Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Hromadia sa informácie o masových hroboch v Mariupole, poznamenala šéfka tímu OSN

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Evgeniy Maloletka)

ŽENEVA - Šéfka tímu Organizácie Spojených národov pre ľudské práva na Ukrajine Matilda Bognerová v piatok uviedla, že pozorovatelia dostávajú stále viac správ o masových hroboch v obkľúčenom ukrajinskom prístavnom meste Mariupol. Informovala o tom agentúra Reuters a denníka The Guardian.

"Dostávame čoraz viac informácii o masových hroboch, ktoré sa tam (v Mariupole) nachádzajú" uviedla Bognerová s tým, že dostali správy aj o hrobe, v ktorom má byť údajne pochovaných až 200 tiel.

Archívne video: Ukrajinské mesto Mariupoľ je po ruskom obliehaní v mimoriadne kritickom stave, svedčia o tom štvrtkové zábery

Ukrajinské mesto Mariupoľ je po ruskom obliehaní v mimoriadne kritickom stave, svedčia o tom štvrtkové zábery (Zdroj: Profimedia.sk)

OSN okrem toho dostala aj správy o obvineniach z toho, že Rusko počas evakuácie zabíja civilistov, ktorí sa nachádzajú vo vozidlách. Svetová organizácia okrem toho zdokumentovala tiež zmiznutie niektorých ukrajinských predstaviteľov, z ktorých niektorí boli vzatí do zajatia. Počet civilných obetí na celom území Ukrajiny prekročil podľa záznamov OSN už 1035, pričom Bognerová uviedla, že tím OSN vyšetruje aj údajné neuvážené útoky spáchané oboma stranami.

Hromadia sa informácie o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Evgeniy Maloletka)

Viac o téme: OSNUkrajinaMariupolMasové hrobyVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu