Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Silné ženy z Ukrajiny: Krajinu bránia po boku svojich mužov! VIDEO Učia sa strieľať a pridávajú sa k armáde

Ženy na Ukrajine sa prihlásili do armády
Ženy na Ukrajine sa prihlásili do armády (Zdroj: FB/NorthWolf Media)

KYJEV - Po celom svete sa dnes oslavuje Medzinárodný deň žien, no ženy na Ukrajine sú na tom inak. Mnohé z nich sa rozhodli pripojiť sa k armáde a ochrániť svoju krajinu pred ruskými okupantmi.

Kyjev nepadne, budeme odolávať až do smrti, povedal starosta hlavného mesta Vitalij Kličko (Zdroj: Profimedia)

U našich východných susedov sa ukazuje, že vojna nie je len mužská záležitosť. Aj ženy sa rozhodli brániť svoju krajinu pred ruskou inváziou. NIektoré sa pripájajú k armáde, iné bojujú ako civilistký alebo vyrábajú Molotovove koktejly. Napríklad poslankyňa ukrajinského parlamentu Kira Rudik na Twitteri napísala, že sa učí používať kalašnikov. 

"Znie to surreálne a ešte pred pár dňami by mi to vôbec neprišlo na um. Naše ženy budú brániť našu zem rovnako ako muži. Do toho, Ukrajina!" napísala na sociálnej sieti. Venovala aj príspevok k MDŽ. "Tento rok držíme kvety a zbrane: máme privilégium bojovať za našu krajinu po boku mužov," napísala Kira. 

Ako už bolo spomínané, ďalšie ženy sa do bojov zapájú tak, že sa rovno pridávajú k ukrajinskej armáde. Mnohé z nich sú odhodlané brániť svoju krajinu pred ruskými okupantmi zo všetkých síl.

"Sme ženy Ukrajiny. Pridali sme sa k našim mužom, aby sme chránili našu zem a zabezpečili našim deťom bezpečné miesta. Pridali sme sa k Ukrajinskej armáde a budeme brániť každý centimeter našej zeme pred nepriateľmi. Za každé dieťa, za každú ženu, rodinu, starého človeka, ktorému zničili domov," povedali ženy na videu. 

Viac o téme: VojnaŽenyRuskoMDŽKonflikt na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu