Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

MIMORIADNE Odveta za inváziu! VIDEO Ukrajinci raketami zasiahli ruské letisko pri Rostove, je v plameňoch

Letisko Milerovo, Rusko, oblasť mesta Rostov Zobraziť galériu (2)
Letisko Milerovo, Rusko, oblasť mesta Rostov (Zdroj: Twitter/Vitalij Popov )

MILEROVO - Ukrajinské ozbrojené sily údajne zaútočili na vojenské letisko v Milerovo. Podľa predbežných informácií v Rostovskej oblasti zaútočili ozbrojené formácie ukrajinskej armády na vojenské letisko, ktoré sa nachádza na ruskom území. Bolo hlásených niekoľko ranených, zatiaľ sa nevie o žiadnych mŕtvych.

Počas útoku boli všetky lietadlá VKS vo vzduchu a vykonávali bojové úlohy. Na zverejnenom videu sú viditeľné kúdoly čierneho dymu. Informovali o tom aj miestne ruské médiá, ktoré potvrdili, že na letisku zasahujú hasiči. Rozchádzajú sa informácie o tom, či boli na letisku lietadlá, alebo nie. Ukrajinská strana informuje, že ich bolo viacero zničených. Rusi tvrdia, že v čase útoku boli vo vzduchu.

Letisko zasiahli diaľkovo ovládané rakety systému Tochka-U. Je to taktický operačný raketový systém, ktorý dokáže odpáliť balistické rakety na vzdialenosť 120 km. Rusi pociťujú prvýkrát následky vojny na svojom území. Letisko Milerovo je od medzinárodného letiska v Luhansku vzdialené vzdušnou čiarou necelých 94 kilometrov.

Vyľudnené mesto Buča v Kyjevskej oblasti na Ukrajine po ruskej invázii (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: RuskoUkrajina v krízeMilerovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu