Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Putin sa neplánuje zúčastniť na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa neplánuje zúčastniť na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii (MSC) ani osobne, ani prostredníctvom videospojenia. V pondelok to oznámil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra TASS.

"Putin sa neplánuje zúčastniť na Mníchovskej (bezpečnostnej) konferencii v akomkoľvek formáte," odpovedal Peskov na otázku novinárov. Na MSC, ktorá je naplánovaná na 18. až 20. februára, sa zúčastní približne 35 hláv štátov a vlád. Očakáva sa, že Spojené štáty budú zastupovať viceprezidentka Kamala Harrisová a minister zahraničných vecí Antony Blinken. Nemeckú delegáciu povedie kancelár Olaf Scholz. Na konferencii sa plánuje zúčastniť aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Vlaňajšia konferencia sa konala vo virtuálnom formáte

Konferencia, založená v roku 1962, zvyčajne zahŕňa početné neformálne a súkromné stretnutia politikov. Rusko sa na tejto každoročnej akcii zúčastňovalo od konca 90. rokov, píše TASS. Vlaňajšia, v poradí 57. Mníchovská bezpečnostná konferencia, sa pre pandémiu ochorenia COVID-19 konala vo virtuálnom formáte a len jeden deň. K témam patrili transatlantické vzťahy, ochrana klímy a koronakríza.

Viac o téme: účasťRuskoVladimir PutinMníchovská bezpečnostná konferencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu