Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS V Maďarsku vrcholí piata vlna pandémie: Hospitalizovaných a úmrtí je menej

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku v súčasnosti vrcholí piata vlna koronavírusovej pandémie. Zhoduje sa na tom väčšina maďarských virológov, informuje spravodajca TASR.

Nákaza sa v Maďarsku v súčasnosti šíri oveľa rýchlejšie, avšak počet hospitalizovaných a úmrtí je nižší než v predošlých vlnách, povedal vo štvrtok šéf úradu maďarskej vlády Gergely Gulyás. "Očakáva sa rovnako rýchly pokles počtu infikovaných, akou rýchlosťou piata vlna nastúpila," dodal Gulyás, ktorého citovala agentúra MTI. Pre šírenie variantu omikron podľa jeho slov nesprísnil pravidlá Brusel a ani členské krajiny Európskej únie. "Maďarská vláda nechce, aby pre Maďarov platili prísnejšie pravidlá než pre občanov iných krajín Únie," zdôraznil šéf úradu vlády v súvislosti s možným vývojom protiepidemických opatrení.

Koronavírus vo Francúzsku
Zobraziť galériu (2)
Koronavírus vo Francúzsku  (Zdroj: SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Počas uplynulých 24 hodín pribudlo v Maďarsku 17.894 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čo je pokles oproti predošlému dňu o 1796 prípadov. Na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 zomrelo za deň 88 pacientov, o 11 viac než deň predtým. Aktuálne je v krajine infikovaných 227.899 osôb. V nemocniciach ošetrujú 4451 pacientov s covidom, z ktorých 163 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírusPiata vlna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu