Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Otrasná tragédia: Vodič prešiel cez spomaľovač, auto vybuchlo! Toto sa mu stalo osudným

 Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/7NEWS Australia)

MELBOURNE - Bývalý vojak cestoval počas minulého víkendu autom z austrálskeho Dandenongu do Hallamy. Keď musel náhle spomaliť, stalo sa niečo strašné. Z auta sa ozvala obrovská rana a vyšiel z neho ohnivý oblak. Výbuch bol tak veľký, že oheň pohltil celý interiér vozidla. Šofér bol na mieste mŕtvy.

Vojak vo výslužbe (43) sa presúval vo svojom aute s podomácky vyrobenou bombou. Keď pribrzdil, aby prešiel cez spomaľovač, bomba sa aktivovala a vybuchla. Portál 7News upresňuje, že po výbuchu ešte prešlo horiace vozidlo niekoľko metrov, až napokon narazilo do zaparkovaného auta. 

Na miesto nehody boli privolaní hasiči a pyrotechnici, ktorí mali zistiť, či v automobile nemôže ešte niečo vybuchnúť. Keďže incident sa odohral v obytnej štvrti Melbourne, policajné zložky informovali obyvateľov, aby na niekoľko hodín neopúšťali svoje domovy. Jeden z miestnych sa k incidentu vyjadril nasledovne: "Všetky ulice v oblasti boli uzavreté. Polícia mala celú situáciu pod kontrolou. Videl som tu asi pätnásť policajných áut." Ďalší svedkovia povedali, že počuli strašnú ranu a videli horiace auto, ako sa valí ulicou. Incident sa odohral o jedenástej hodine predpoludním, no ľudia v okolí nemohli vychádzať von ani po desiatich hodinách od príchodu polície. 

Bývalý vojak mal ísť podľa zistených informácií na návštevu ku kamarátovi a zrejme sa mu chcel pochváliť s podomácky vyrobenou bombou. Hovorca polície štátu Viktória uviedol, že okolnosti tohto prípadu sú v štádiu vyšetrovania. "V aute sa našlo jedno mŕtve telo. Len zázrakom neboli hlásené žiadne zranenia. Na miesto boli povolaní pyrotechnici z Bomb Response Unit, aby celú oblasť zaistili". Polícia žiada ľudí o spoluprácu a prípadné ďalšie informácie, ktoré by viedli k objasneniu celého incidentu.

Viac o téme: AutoVýbuchAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu