Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obama vedie o 135 delegátov

Barack Obama
Barack Obama

WASHINGTON - Demokratický uchádzač o kandidatúru na post amerického prezidenta Barack Obama vedie pred bývalou americkou prvou dámou Hillary Clintonovou už o 135 delegátov.

Vyplýva to z najnovších prepočtov, ktoré v nedeľu zverejnila internetová stránka RealClearPolitics.com. Do najnovších tabuliek boli už započítané kompletné výsledky demokratických primáriek v Mississippi.

Obama má za sebou 1628 delegátov vrátane 213 superdelegátov, Clintonovú podporuje 1493 delegátov vrátane 248 superdelegátov. Na získanie demokratickej nominácie je treba zabezpečiť si podporu 2025 delegátov. Ak sa to ani jednému z kandidátov nepodarí pred národným konventom demokratov, ktorý sa uskutoční od 25. do 28. augusta v Denveri, rozhodovať budú superdelegáti. Aj tí z nich, ktorí už vyjadrili podporu jednému z kandidátov, môžu na konvente svoj názor ešte zmeniť. V Republikánskej strane je už dobojované, do prezidentského súboja bude na republikánskom konvente, ktorý sa bude konať od 1. do 4. septembra v Minneapolise, nominovaný John McCain.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu