Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Holandsko napriek rastu prípadov uvoľní viaceré pandemické opatrenia

Holandský premiér Mark Rutte
Holandský premiér Mark Rutte (Zdroj: SITA/AP Photo/Franc Zhurda, File)

AMSTERDAM - Holandský premiér Mark Rutte v piatok večer oznámil, že jeho krajina od soboty zmierni viaceré pandemické opatrenia a umožní opätovné otvorenie obchodov, telocviční a kaderníctiev. Informovala o tom agentúra AFP. Bary, reštaurácie, kaviarne a kultúrne inštitúcie však naďalej zostanú zatvorené najmenej do 25. januára.

Rutte občanov varoval, že napriek uvoľňovaniu niektorých opatrení, majú byť naďalej ostražití. "Zatiaľ presne nevieme, aký je pomer medzi počtom infekcií a počtom hospitalizácií. To si vyžaduje opatrnosť. Už teraz robíme veľmi veľký krok, ktorý je skutočným rizikom," vyhlásil Rutte.

Holandský premiér dodal, že na otváranie barov a iných stravovacích zariadení "je ešte príliš skoro" a varoval, že denný prírastok prípadov môže už čoskoro dosiahnuť 75.000 alebo 80.000. Nový minister zdravotníctva Ernst Kuipers uviedol, že vláda sa rozhodla začať znovu otvárať spoločnosť, pretože počet hospitalizácií v uplynulých dňoch klesol napriek prudkému nárastu infekcií variantom omikron.

Viac o téme: OpatreniaHolandskoMark RutteKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu