Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Hongkong zakázal tranzit pasažierom z viac než 150 krajín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HONGKONG - Pasažieri z viac než 150 krajín budú mať zákaz tranzitu cez Hongkong, oznámilo v piatok tamojšie letisko. Informovala o tom agentúra AFP, podľa ktorej ide o najnovšie posilnenie prísnych protipandemických opatrení v oblasti cestovného ruchu.

Opatrenie sa vzťahuje na cestujúcich z tzv. skupiny A, do ktorej Hongkong zaradil vysoko rizikové oblasti v súvislosti so šírením koronavírusu. "Preprava cestujúcich a tranzitné služby cez medzinárodné letisko v Hongkongu pre všetky osoby, ktoré sa za uplynulých 21 dní zdržiavali v oblastiach v skupine A, budú pozastavené," uvádza sa vo vyhlásení na webovej stránke letiska. Obmedzenie vstúpi do platnosti v nedeľu 16. januára a bude platiť jeden mesiac, približuje AFP.

Nulová tolerancia covidu

Hongkong má podobne ako Čína politiku nulovej tolerancie covidu, vďaka ktorej tam zaznamenali od vypuknutia pandémie len 12.690 prípadov nákazy a 213 súvisiacich úmrtí. Táto osobitná administratívna oblasť Číny vykonáva od začiatku pandémie prísne kontroly na svojich hraniciach a pri výskyte lokálnych ohnísk nákazy používa cielené lockdowny.

Viac o téme: PasažieriKrajinyTranzitHongkongKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu