Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Francúzsko hlási najviac nových prípadov od začiatku pandémie

Francúzsky minister zdravotníctva Olivier Veran Zobraziť galériu (2)
Francúzsky minister zdravotníctva Olivier Veran (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

PARÍŽ - Francúzsko v stredu zaznamenalo rekord v počte nových prípadov COVID-19. V krajine pribudlo za uplynulých 24 hodín až 335.000 nových potvrdených prípadov nákazy. Oznámil to tamojší minister zdravotníctva Olivier Véran. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

"Počet úmrtí na COVID-19 v nemocniciach vzrástol za uplynulých 24 hodín o 246 na 97.670. Celkový počet pacientov s covidom na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 3695, pričom celkovo leží v nemocniciach vyše 20.000 pacientov," uviedol Véran.

AFP pripomína, že vo Francúzsku po prvý raz hlásili viac ako 300.000 nových prípadov za deň. Za utorok pribudlo 271.686 prípadov. Reuters uvádza, že krajina podporuje zintenzívnenie svojho programu očkovania, aby nemusela prijať žiadne "drastické nové obmedzenia".

Macron chce nahnevať neočkovaných

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v rozhovore pre denník Le Parisien zverejnenom v utorok neskoro večer povedal, že chce "nahnevať" neočkovaných ľudí tým, že im skomplikuje život natoľko, že sa nakoniec rozhodnú pre očkovanie. Šéf Elyzejského paláca zároveň nezaočkovaných Francúzov označil za nezodpovedných a nehodných toho, aby boli považovaní za skutočných občanov.

Pandémia stále nepriaznivo ovplyvňuje počty návštevníkov Louvru

Pandémia koronavírusu má stále nepriaznivý vplyv na počet ľudí navštevujúcich múzeum Louvre v Paríži. V stredu o tom informovala tlačová agentúra DPA. Hoci počet návštevníkov Louvru dosiahol vlani podľa webu Art Newspaper 2,8 milióna a bol tak o 100.000 vyšší oproti roku 2020, údaj klesol až o 70 percent v porovnaní s rokom 2019, keď Louvre navštívilo 9,6 milióna ľudí. Informácie prinieslo v stredu aj samotné múzeum.

Louvre znovu otvorili pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Thibault Camus)

Louvre bol pre návštevníkov úplne zatvorený od 1. januára do 19. mája 2021 (o mesiac menej než v roku 2020), a to v rámci opatrení Francúzska proti šíreniu ochorenia COVID-19. Takmer dve tretiny vlaňajších návštevníkov pochádzali zo širšej oblasti Paríža, spresnilo múzeum.

V roku 2018 navštívilo Louvre rekordných 10,2 milióna ľudí a vtedy sa pokladalo za najviac navštevované múzeum na svete. Pred pandémiou koronavírusu bolo obzvlášť populárne u turistov z neeurópskych krajín – hlavne z USA a Číny –, ktorí tvorili 75 percent všetkých návštevníkov.

Viac o téme: RekordPandémiaPrípadyFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu