Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Moskva odmietla správu USA o ľudských právach v krajine

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí v stredu obvinilo USA z používania dvojakého metra pri posudzovaní dodržiavania ľudských práv v krajinách.

Rusko odmietlo správu ministerstva zahraničných vecí USA, ktorá opäť raz kritizuje Moskvu. Podľa stanoviska Moskvy správa je najnovšou demonštráciou americkej politiky dvojitých štandardov v oblasti ľudských práv. Správa, ktorú USA zverejnili v utorok, kritizuje Rusko z používania mučenia, korupcie a obmedzovania slobody médií.

Moskva na správu reagovala obvinením ministerstva zahraničných vecí USA z "nepodložených obvinení" a "využívania jednostranných alebo neoverených zdrojov", ako aj faktickej nepresnosti a predpojatosti. "V podstate sme sa vzdali čakania na objektívnu analýzu ľudských práv v Rusku zo strany ministerstva zahraničných vecí USA," uvádza stanovisko Moskvy. "Ľudské práva sa už dávno stali predmetom medzinárodnej politiky," dodáva. Moskva ďalej obvinila USA zo "zneužívania de facto legalizovaného násilia, vyvražďovania menšín, a zdôraznila ich zodpovednosť za vojnové zločiny a masívne zneužívanie ľudských práv v Iraku a Afganistane".

Vzťahy Ruska a NATO boli v posledných mesiacoch napäté pre široké spektrum otázok vrátane vyhlásenia nezávislosti Kosova, plánovaného amerického systému protiraketovej obrany, kontroly zbrojenia, energetického exportu či plánovaného členstva Gruzínska a Ukrajiny v aliancii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu