Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Vo Viedni hlásili prvý prípad uzdravenia z nákazy variantom omikron

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - V rakúskej metropole Viedeň hlásili v nedeľu prvý prípad uzdravenia osoby nakazenej koronavírusovým variantom omikron. Pre tlačovú agentúru APA to potvrdila Sonja Vichtová z viedenskej zdravotníckej služby.

Aktuálne úrady evidujú v hlavnom meste Rakúska štyri aktívne prípady nákazy omikronom. Z pôvodných šiestich, ktoré boli nahlásené pred víkendom, sa dva prípady infekcie už medzičasom nepovažujú za aktívne, pričom jedna z týchto osôb sa už vyliečila, spresnila Vichtová. Prvý potvrdený prípad omikronu hlásili vo Viedni 3. decembra.

V súčasnosti evidujú vo Viedni tiež viac ako 30 prípadov podozrení na variant omikron, ktorý po prvý raz potvrdili 24. novembra v Juhoafrickej republike (JAR). U týchto prípadov sa ešte čaká na sekvenovanie odobratých vzoriek.

Variant omikron je infekčnejší než delta

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v nedeľu uviedla, že koronavírusový variant omikron je infekčnejší než variant delta a znižuje účinnosť vakcín čo sa týka ochrany pred nákazou a šírením vírusu. Na druhej strane ale podľa predbežných údajov spôsobuje menej závažné príznaky ochorenia.

Viac o téme: UzdravenieViedeňRakúskoKoronavírusOmikron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu