Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Variantom omikron sa v Izraeli nakazili dvaja lekári, jeden sa vrátil z Londýna

(Zdroj: SITA/AP Photo/Ariel Schalit)

TEL AVIV - Nový koronavírusový variant omikron zaznamenali u dvoch izraelských lekárov, z ktorých jeden sa minulý týždeň vrátil z konferencie v britskej metropole Londýn. Potvrdil to v utorok jeden z hovorcov zdravotníckeho strediska Šeba blízko Tel Avivu. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters.

Obaja infikovaní lekári boli zaočkovaní troma dávkami vakcíny Pfizer/BioNtech a zatiaľ vykazujú mierne príznaky ochorenia COVID-19, spresnila nemocnica. Ako dodala, lekár, ktorý sa vrátil z konferencie v Británii, pravdepodobne nakazil svojho kolegu.

V Izraeli okrem toho identifikovali dve ďalšie osoby nakazené novým variantom koronavírusu, potvrdili predstavitelia rezortu zdravotníctva. V jednom prípade išlo o turistu z afrického štátu Malawi zaočkovaného vakcínou AstraZeneca.

Krajina na 14 dní uzavrela hranice

Izrael v sobotu zatvoril svoje hranice na 14 dní pre cudzincov zo všetkých krajín v snahe zastaviť šírenie variantu omikron a opätovne zaviedol kontroverzné monitorovanie pohybu nakazených a ich kontaktov prostredníctvom lokalizácie mobilných telefónov. 

Krajina dúfa, že za 14 dní už bude mať viac poznatkov o účinnosti terajších vakcín proti variantu omikron, píše Reuters. Plne zaočkovaných proti koronavírusu je v súčasnosti zhruba 57 percent z 9,4 milióna obyvateľov Izraela.

Viac o téme: IzraelKoronavírusOmikron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu