Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Manželia si chceli adoptovať chlapčeka (†1): Šokujúca smrť, zabiť ho mala jeho budúca matka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRESTON - Tridsaťosemročná žena z Veľkej Británie je podozrivá zo zabitia malého dieťaťa, ktoré si plánovala adoptovať. Chlapček u nich už istý čas býval, zákon to totiž umožňuje ešte predtým, než sa začne samotný proces adopcie. Verejnosť je zo smrti batoľaťa zhrozená.

Laura Castleová je obvinená z toho, že zabila ročného Leilanda Corkhilla tým, že mu spôsobila vážne poranenie hlavy, ktoré viedli k jeho smrti. K tragédii došlo ešte začiatkom roka v dome obvinenej v meste Barrow. Dieťa bolo 5. januára prijaté v detskej nemocnici Alder Hey Children's Hospital v Liverpoole v kritickom stave, pričom prakticky hneď po prevoze nastala mozgová smrť. 

Leiland, ktorý sa narodil vo Whitehaven v anglickom grófstve Cumbria, bol v starostlivosti krajských sociálnych pracovníkov po tom, ako ho odňali jeho biologickej matke, ktorá sa o neho nedokázala postarať. Neskôr bol v pestúnskej starostlivosti u Laury a jej manžela Scotta, ktorí si ho chceli adoptovať. Umožnili im to úrady na základe Zákona o adopcii a deťoch z roku 2002, podľa ktorého musí dieťa žiť so svojimi potenciálnymi adoptívnymi rodičmi určitý čas ešte predtým, než môžu formálne požiadať o jeho adopciu. 

Tento týžden prebehlo súdne pojednávanie na súde v Prestone, kde Castleová vystúpila cez videohovor. Ku svojim obvineniam vrátane zanedbania starostlivosti o dieťa sa nevyjadrila, len potvrdila, že si "je vedomá prebiehajúcich procesov". Momentálne sa nachádza vo vyšetrovacej väzbe, jej manžel bol prepustený na kauciu. Ďalšie pojednávanie sa má konať 11. februára, rozsudok by mal byť vynesený koncom apríla budúceho roka. 

Viac o téme: VraždaAdopciaZabitie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu