Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V tureckom Battalgazi sa zrútila budova: Najmenej 20 ľudí je pod troskami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BATTALGAZI - V meste Battalgazi na východe Turecka sa v utorok zrútila dvojposchodová budova, pričom utrpelo zranenia vyše desať ľudí a najmenej 20 ďalších zostalo uväznených pod troskami, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na tamojšie úrady.

Battalgazi leží v provincii Malatya, asi 160 kilometrov severne od sýrskych hraníc. Starosta mesta Osman Güder pre televíziu Habertürk povedal, že desať zranených ľudí previezli do nemocnice a 20 až 25 je podľa všetkého stále pod troskami.

Média neskôr uviedli, že počet zachránených je 13, pričom dvaja z preživších utrpeli vážne zranenia. Na televíznych záberoch bolo vidieť, ako záchranári používajú stavebné bagre na odstraňovanie veľkých blokov trosiek a snažia sa načúvať, či nezačujú niekoho z preživších.

Svedkovia uviedli, že budova sa zrútila počas plánovanej opravy a uväznila ľudí v kaviarni na druhom poschodí. "Najskôr som počul prasknutie a potom sa budova zrútila. Vynoril sa oblak prachu. Bolo to ako súdny deň," povedal pre Habertürk jeden zo svedkov.

Viac o téme: BudovaZrútenieTureckoBattalgazi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu