Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V Maďarsku pribudlo viac ako tisíc nových prípadov, do nemocníc smerujú vojaci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Zoltan Balogh/MTI via AP, file)

BUDAPEŠŤ - V uplynulých 24 hodinách pribudlo v Maďarsku 1867 nakazených novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 39 pacientov, informoval v utorok operačný štáb na webovej stránke koronavirus.gov.hu.

V nemocniciach ošetrujú 2839 covidových pacientov, z nich 312 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Aktuálne je nakazených 44.781 ľudí.

Počet obetí koronavírusovej pandémie stúpol na 30.920, pričom infekciu potvrdili doposiaľ 876.497 osobám.

Počet zaočkovaných vakcínou proti covidu je tesne pod hranicou šiestich miliónov. Z nich vyše 5,7 milióna dostalo dve dávky a vyše 1,2 milióna tri dávky očkovacej látky.

V nemocniciach budú pomáhať vojaci

V maďarských nemocniciach pribudne v utorok k doposiaľ slúžiacim 106 príslušníkom maďarských ozbrojených síl ďalších 194, aby v zhoršujúcej sa štvrtej vlne pandémie nového druhu koronavírusu odbremenili zdravotníkov. Informoval o tom spravodajský server hrportal.hu.

Vojaci budú plniť logistické, administratívne a transportné úlohy. Budú tiež merať teplotu hospitalizovaných pacientov a usmerňovať ich.

V čase tretej vlny pandémie slúžilo v maďarských nemocniciach 1400 príslušníkov armády. Do nemocníc sa vojaci potom vrátili 6. septembra pred nástupom štvrtej vlny.

Viac o téme: VojaciOčkovaniePandémiaNemocniceMaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu