Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Veľká letecká krádež: Z lietadla zmizlo 6 miliónov!

Lietadlo ČSA
Lietadlo ČSA (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Obeťou kurióznej letiskovej krádeže sa stali minulý týždeň České aerolínie. V stredu jedno z lietadiel ČSA prepravovalo na palube miliardovú zásielku.

Z tej si neznámy zlodej zobral pre seba štvrť milióna eur, teda asi 6 miliónov českých korún. Na prípad upozornil denník MF Dnes.

Peniaze smerujúce do estónského Tallinnu putovali najprv do nemeckého Frankfurtu, odkiaľ potom pokračovali ďalej linkou ČSA cez Prahu do Tallinnu. Ale... V Tallinne už boli peniaze neboli. Neznámy lupič sa pekne '"nabalil".

Ku krádeži mnohomiliónového balíka došlo z 27. na 28. februára na letisku Ruzyne. "Peniaze boli prekladané do lietadla smerujúceho do Tallinnu. Polícia teraz preveruje ľudí, ktorí sa mohli s miliardovou zásielkou stretnúť. Medzi nich patria napríklad zamestnanci firmy, ktorí majú na starosti napríklad doplnenie zásob v lietadle alebo špeciálne zásielky," prezradil Blesku policajný zdroj.

Zlodej rozrezal jedno s bankovkami naplnených vriec a zobral z neho peniaze. "Rozhodne sa nejednalo o zamestnanca ČSA," povedala Blesku hovorkyňa aerolínií Daniela Hupáková. Pomôcť môžu zábery bezpečnostných kamier z utajených priestorov na letisku v Ruzyni.

Ak ale došlo ku krádeži až na palube lietadla, napríklad pri nakladaní zásielky, majú vyšetrovatelia smolu. Tu kamery už nie sú. Pokiaľ polícia dolapí páchateľov krádeže, hrozí im trest až 12 rokov väzenia. Je totiž takmer isté, že nešlo o akciu 'osamoteného vlka', ale o skupinu zlodejov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu